Utrechts Centrum voor de Kunsten

Agenda

 • 23 juni t/m 29 juni, Diverse locaties

  Jeugdtheatervoorstelling "Als ik later jong ben"

  Als ik Later Jong ben is een voorstelling vol vooroordelen van jong over oud en van oud over jong.

  lees meer >

  Het stuk is geïnspireerd op echte verhalen van ouderen wonend in of rondom Leidsche Rijn en is onderdeel van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren.


  Speeltijden en locaties:
  Zaterdag 23 juni 20.00 uur, Buurtcentrum Voorn
  Zondag 24 juni 16.00 uur, CampusFestival Vleuten
  Vrijdag 29 juni 20.30 uur, Buurtcentrum Weide Wereld

  Entree: gratis
  Duur: 30 minuten

  Regie: Wouter Eizenga
  Regie assistente: Philippine de Bruijn Kops
  Productieleider: Nelly Patist

  Spelers:
  Esmée Alexander
  Mara Brouwers
  Casper Bruijning
  Job Cremers
  Sanne Juda
  Iris Poncia
  Daniël Rozeboom
  Nova van den Berg
  Lotte van Elsdingen
  Pien van Rheede
  Mats van Sluis
  Dide Verkerk


  De UCK optredens maken deel uit van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Kijk voor het volledige programma op 20jaarleidscherijn.nl en neem een kijkje op Facebook!

  lees minder

 • zondag 24 juni 2018, van 13.00 - 17.00 uur

  CampusFestival op CultuurCampus Vleuterweide

  Op 24 juni zwaaien de deuren open voor al het talent dat de CultuurCampus in zich heeft, en iedereen is van harte welkom.

  lees meer >

  Sinds het openen van de CultuurCampus verzorgt het UCK een variatie aan cursussen op deze locatie. Bij de tweede editie van het CampusFestival zijn we dan ook zeker aanwezig! We hebben speciaal twee cursussen opgezet in het kader van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Namelijk de muzikale Leidsche Rijn Trotters op de CultuurCampus en een theaterproductie voor bevlogen jongeren tussen de 12-20 jaar op het Domplein. Beide cursussen zullen het thema volgen van 'nieuwe buren' en een afsluitend optreden geven tijdens het CultuurCampus festival. 

  Zet het alarm op je telefoon want deze toffe activiteiten mag je niet missen op het CampusFestival 2018. Om 13.00 zullen de Leidsche Rijn Trotters het buitenpodium bestijgen met aanstekelijk popsongs, wereldmuziek en eigen nummers! Dan om 15.30 is het aan de UCK - De nieuwe band om hun muzikaliteit te laten horen op het buitenpodium. En om niet te vergeten, in de theaterzaal om 16.00 zal een groep enthousiaste jongeren de voorstelling 'Als ik later jong ben' spelen in het kader van 20 jaar Leidsche Rijn, nieuwe buren. De voorstelling 'Als ik later jong ben'  is ook nog te zien op zaterdag 23 juni om 20:00 uur in Buurtcentrum Voorn en op vrijdag 29 juni om 20:30 uur in Buurtcentrum Weide Wereld. 

  Staan ze er allemaal in? Tot dan!

  Blijf van de exacte programmering op de hoogte via het Facebook-evenement CampusFestival 2018.

  Datum: zondag 24 juni
  Tijd:
  13:00 tot 17:00
  Locatie: Cultuurcampus, Burchtpoort 5, 3452 MD Vleuten


   

  De UCK optredens maken deel uit van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Kijk voor het volledige programma op 20jaarleidscherijn.nl en neem een kijkje op Facebook!

  lees minder

 • 06 juli t/m 08 juli

  Cursus Kinderkoordirectie aan het UCK en de HKU

  Voor het eerst in haar 52-jarig bestaan biedt de Kurt Thomas Cursus een bijzondere extra specialisatie 'Kinderkoordirectie' in samenwerking met het UCK, de HKU en stichting Maestro.

  lees meer >

  Deze cursus vindt plaats van 6 t/m 8 juli 2018 aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten en HKU Utrechts Conservatorium. Docenten Peggy Hegeman en Sylvia van der Vinne zullen aan de hand van veelzijdig repertoire hun kennis en ervaring in het leiden van een kinderkoor met de cursisten delen.

  De cursus is opgedeeld in 2 niveaus: 

  Groep 1 is voor cursisten zonder vakopleiding die net gestart zijn met - of interesse hebben in- het dirigeren van een kinderkoor. In dit cursusweekend doe je ervaring op en leer je nieuw repertoire kennen.
  Groep 2 is voor cursisten met een vakopleiding die graag willen dirigeren en voor ervaren dirigenten die zich willen specialiseren in het leiden van een kinderkoor.

  Tijdens de cursus zullen Matthijs Overmars en zijn kinderkoor ‘Spring’ aanwezig zijn om de nieuwverworven vaardigheden direct in de praktijk te brengen!

   Naast de kinderkoordirectielessen in kleine groepen op het UCK, maak je ook onderdeel uit van de gezamenlijke momenten van de Kurt Thomas Cursus op het Utrechts Conservatorium: elke dag opent met een gezamenlijke reveille, ’s middags is er een workshop en ’s avonds zingt iedereen samen in het avondkoor. Zelfs na het kinderkoorweekend ben je de rest van de week nog van harte welkom om mee te zingen in het avondkoor van de KTC!

  Wil je meer weten over het repertoire en de kosten van deze cursus? Neem een kijkje op www.hku.nl/ktc.

  Voor vragen kun je terecht bij ktc.muziek@hku.nl

  lees minder

 • 16 juli t/m 19 juli, Domplein 4

  UCK in de Zomervakantie | Theatermaken (6 t/m 12 jaar)

  In de eerste week van de zomervakantie gaan wij nog even door met theatermaken.

  lees meer >

  Geef je op voor een Theaterweek op de UCK Jeugdtheaterschool en ga in vier dagen een voorstelling maken. Je gaat aan de slag met de vraag: "Wat als kinderen de baas zijn?".

  Samen met theaterdocent Linda Bosch ga je theatermaken. Maar ga je ook aan de slag met decor en attributen maken, kostuums zoeken etc. Het is natuurlijk vakantie, dus we gaan af en toe lekker naar buiten en de zon in! Ook is er iedere dag een gezamenlijke lunch op het binnenplein met de kinderen uit je groep. 

  Als grote afsluiter speel je op donderdagmiddag 15.00 uur een eindvoorstelling in de Theaterzaal. Iedereen is welkom te komen kijken - ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa's & oma's! 

  Voor wie: kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ervaring niet nodig.
  Docent: Linda Bosch

  Datum:
  16, 17, 18, 19 juli 2018
  Tijd: 9.30u – 16.00u
  Locatie: UCK, Domplein 4

  Kosten: 210 euro incl. lunch

  Aanmelden kan hier

  lees minder

 • 16 juli t/m 20 juli, Domplein 4

  UCK in de zomervakantie | Illustreren (volwassenen)

  In de vakantie hoef je je gelukkig niet te vervelen, bij het UCK kan je in een week vier ochtenden komen illustreren!

  lees meer >

  Vul je schetsboek met stift, potlood, verf en collage, steeds naar aanleiding van een nieuw thema. Je krijgt van ons het schetsboek waarin je in elke workshop aan de slag gaat. De workshops zijn samen maar ook los van elkaar te volgen. Als je je voor alle vier de workshops inschrijft krijg je 10% korting.

  Teken de stad
  In de deze workshop ontdekken we de stad in haar vele vormen. Met stiften en fineliners tekenen we de gebouwen en alles eromheen, en gaan we zo op zoek naar de vormen en de structuren die we kunnen vinden en onderzoeken we hoe die kunnen vertalen naar papier.


  De Wildernis
  Je hoeft zeker geen groen vingers te hebben om mee te doen met deze workshop! Wel zin om groen groener groenst te tekenen en schilderen. Je leert over compositie, kleurgebruik, dieptewerking en hoe je een sterk beeld neerzet.


  Karakter tekenen
  In deze workshop laten we ons inspireren door de stad en haar bewoners, mensen of dieren, fantasie of echt: we gaan op zoek naar karakters en onderzoeken hoe we die zelf tot leven kunnen laten komen.


  Storytelling
  Hoe combineren we karakters, omgeving en een gebeurtenis? Kortom: hoe vertellen we een verhaal?! In deze workshop onderzoeken we hoe we een verhaal kunnen vertellen met karakters, werken we met meerdere beelden en kijken we hoe we een combinatie maken van de voorgaande dagen.


  Aanmelden kan hier

  lees minder

 • 17 juli t/m 20 juli, Domplein 4

  UCK in de Zomervakantie | Theatermaken (12 t/m 18 jaar)

  In deze eerste week van de zomervakantie gaat UCK Theater met een groep gemotiveerde jongeren tussen de 12 en 18 jaar een voorstelling maken.

  lees meer >

  Vier dagen lang wordt er van 11.00 – 15.00 uur met elkaar gewerkt aan de voorstelling. Natuurlijk zitten we ook in de vakantiemodus, dus dat betekent iedere dag lekker lunchen in de zon op het binnenplein. Op vrijdag om 14.00 uur wordt de voorstelling die in de Theaterzaal gespeeld voor ouders, vrienden, familie, iedereen is welkom!

  Voor wie: jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Ervaring niet nodig.
  Docent: Noortje Thuis

  Datum: 17, 18, 19, 20 juli 2018 van 
  Tijd: 11.00u – 15.00u
  Locatie: UCK, Domplein 4 

  Kosten: 130 euro incl. lunch

  Meld je hier aan

  lees minder

 • zaterdag 25 augustus 2018, van 10.00 - 17.00 uur, Domplein 4

  Selectiedag VO & LOT

  Op zaterdag 25 augustus vindt de laatste Selectiedag van de Vooropleiding (VO) en de Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen (LOT) plaats bij het UCK. 

  lees meer >

  De VO en LOT bestaan al meer dan 20 jaar en worden georganiseerd door UCK in samenwerking met hogescholen, theatergezelschappen en festivals. In beide programma’s draait het om een kennismaking met het theatervak in professionele zin. Ben je dus benieuwd of het iets voor jou is om van je liefde voor theater je beroep te maken? Kom dan naar de Selectiedag! Je vindt hier meer informatie over beide programma's.

  Schrijf je in voor de Selectiedag op zaterdag 25 augustus. Let op, dit is je laatste kans om je in te schrijven en er is deze dag een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus zorg dat je er snel bij bent! Als je je wilt opgeven voor één van de vooropleidingen dan is deelname aan een Selectiedag is verplicht. Na deze dag hoor je of je bent toegelaten tot de VO of LOT. Nadat je van ons hebt gehoord dat je bent toegelaten bent tot de LOT of Vooropleiding, kan je je inschrijven.

  Deelname: € 50,-

  Locatie: UCK, Domplein 4

  lees minder

Data

Onderwerpen

Heb je vragen?

Balie Domplein
T (030) 233 99 33
E info@uck.nl (algemeen)
cursusbureau@uck.nl (cursussen)
Of maak gebruik van het contactformulier.

Onze locatie

UCK hoofdlocatie
Domplein 4
3512 JC Utrecht
Routebeschrijving

Met de bus (vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74) uitstappen bij bushalte Janskerkhof. Vervolgens 4 minuten lopen naar het Domplein. In de omgeving alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg (400 m)

Postbus 65
3500 AB Utrecht
T (030) 233 99 33

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
informatie, cursussen, administratie

maandag t/m vrijdag: 17.00 - 22.30 uur
informatie, cursussen

zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
informatie, cursussen

Overige leslocaties

Deze leslocaties worden door het UCK gehuurd. Het UCK is niet op al deze locaties telefonisch bereikbaar.

Cultuurcampus (in het gebouw van Cultuur19)
Burchtpoort 5
3452 MD Vleuten (Leidsche Rijn / Vleuterweide)
's Ochtends gesloten.
T (030) 233 99 33
Routebeschrijving

Bereikbaar met bus 28 vanaf Utrecht CS, halte Vleuterweide Centrum. In de omgeving gratis parkeren.

UCK Overvecht (in het gebouw van ZIMIHC theater Stefanus)
Braziliëdreef 2 
3563 CK Utrecht
T (06) 28 23 96 14
Routebeschrijving

Het Zand Pauwoogvlinder 20 (Leidsche Rijn)
kindermuziekcursussen / Muziek Op Schoot / akoestische gitaarles

De Spil, Kievitstraat 6 (Vogelenbuurt)
kinderdanscursussen

Händelstraat 51 (Oog in Al)
kindermuziekcursussen

BS De Regenboog / Wevelaan 2 (Tuindorp)
kindermuziekcursussen

Cluster Voorn  Akkrummerraklaan 131 (Leidsche Rijn)
pianoles, vioolles

BS De Boomgaard, Akkrummerraklaan 101 (Leidsche Rijn)
gitaarles

Vakanties 2018/2019

Tijdens schoolvakanties en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats. Bij de kunstdisciplines theater, musical en fotografie zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

2018
Zomervakantie: zaterdag 14 juli 2018 - zondag 26 augustus 2018
Herfstvakantie: zaterdag 20 oktober 2018 - zondag 28 augustus 2018
Kerstvakantie: zaterdag 22 december 2018 - zondag 6 januari 2019

2019
Krokusvakantie: zaterdag 23 februari 2019 - zondag 3 maart 2019
Pasen: zondag 21 april 2019 - maandag 22 april 2019
Koningsdag: zaterdag 27 april 2019
Meivakantie: zaterdag 27 april 2019 - zondag 5 mei 2019
Hemelvaart: donderdag 30 mei 2019
Pinksteren: zondag 9 juni 2019 - maandag 10 juni 2019
Zomervakantie: zaterdag 20 juli 2019 - zondag 1 september 2019
Herfstvakantie: zaterdag 19 oktober 2019 - zondag 27 oktober 2019
Kerstvakantie: zaterdag 21 december 2019 - zondag 5 januari 2020