Utrechts Centrum voor de Kunsten

Agenda

 • 01 mei t/m 03 mei

  UCK in de Vakantie: Mei-editie

  Wat te doen in de meivakantie? Bij het UCK hoeven kinderen zich niet te vervelen!

  lees meer >

  Op dinsdag 1 mei en donderdag 3 mei is er weer een UCK in de vakantie op het Domplein. De deuren staan open voor de kleine vloggers en podiumbeesten tussen de 6 en 12 jaar. Er kan gekozen worden voor een workshop op het gebied van vloggen, theater & muziek of musical.

  Met hun groepje zijn ze de hele dag onder de pannen met de gekozen workshop en aan het einde van dag is er natuurlijk een kleine presentatie voor elkaar en de ouders. Ook voor de lunch wordt gezorgd. Om mee te doen hoeven de kinderen geen cursist te zijn bij het UCK. Iedereen is welkom! Tickets kosten €35 (incl. lunch) en zijn te bestellen via: ticketview.nl/shop/uck.

  Theater & Muziek
  De kids gaan aan de slag met het toffe verhaal van Abeltje en de leuke muziek van Annie M.G. Schmidt. Wat als jij in de lift zat en overal naar toe kon vliegen – waar zou jij uitstappen?

  Abeltje beleeft allerlei spannende avonturen. En samen met de liedjes en muziek van Annie M.G Schmidt wordt het een muzikale en theatrale dag!

  VlogKunst (8 t/m 12 jaar)
  In een dag leer je met een smartphone en tablet filmen, presenteren, en je beeldmateriaal verwerken tot een spetterende vlog. Wie weet komt jouw vlog op de sociale media van het UCK.

  Musical
  Tijdens musical gaan we gaan met z’n allen dansen, zingen en toneelspelen met aan het einde van de dag een spetterende eindshow voor de familie. Iedereen staat deze vakantiedag in de spotlight!

  Workshop: VlogKunst of Theater & Muziek
  Datum: dinsdag 1 mei 2018
  Tijd: 09.00 - 14.00 uur
  Locatie: UCK (Domplein 4, 3512 JC, Utrecht)
  Prijs: €35 (incl. lunch)
  Tickets: ticketview.nl/shop/uck

  Workshop: Musical
  Datum:
  donderdag 3 mei 2018
  Tijd:
  09.00 - 14.00 uur
  Locatie:
  Domplein 4
  Prijs:
  €35 (incl. lunch)
  Tickets:
  ticketview.nl/shop/uck

  lees minder

 • donderdag 10 mei 2018, van 11.00 - 20.00 uur

  UCKamping bij Bier en Appelsap Festival

  Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is het weer tijd voor het Bier en Appelsap Festival.

  lees meer >

  Na een geslaagde 1e editie strijken ze dit jaar neer in de Botanische Tuinen in Utrecht. Het Bier en Appelsap Festival biedt van 11.00 tot 20.00 uur een uitgebreide programmering voor jong en oud en dit jaar is het UCK daar onderdeel van!

  Speciaal voor het Bier en Appelsap Festival openen we de UCKamping. Een relaxte plek met allerlei soorten creatieve activiteiten waar iedereen zich kan vermaken onder het genot van een appelsap of een biertje.

  Volg een korte workshop op het gebied van muziek of dans. Elk uur start er weer iets tofs! Kom bijvoorbeeld dansen met de jonge stoere dansers van de streetdance/hiphop groep. Of maak muziek op de mondharp. En wat is een camping zonder een sing-a-long rond het kampvuur?!

  Even uitrusten van al die leuke festival activiteiten? Kom lekker uitgezakt liggen op onze camping terwijl er een prachtig verhaal wordt voorgelezen. Of neem plaats aan de gezellige grote familie tafel om in alle rust een papieren insectenkunst te maken. Ook kun je een duik nemen in de grote theaterverkleedist en maak een onherkenbare foto van jezelf in kostuum met toffe rekwisieten. Wat wens je nog meer? Laat die wensen dan uitkomen door Megawensbellen te blazen!

  Kijk voor tickets en meer informatie op bierenappelsapfestival.nl.

   

  lees minder

 • zaterdag 12 mei 2018, van 20.00 - 21.30 uur, Domplein 4

  Korte productie OPkomen presenteert: INSIDE OUT

  Voorstelling van theater productiegroep OPkomen! 

  lees meer >

  Wat als de muziek keihard aangaat? Wat als ik een hond zou zijn? Wat als ik hem zou zoenen? Wat als ik echt tijd zou maken voor vrienden? Wat als ik er niet meer zou zijn? Krrrrr, prrrrrr, woesj, tuuuuuuuuuuuut

  In 15 weken tijd hebben we onderzocht wat voor gedachten wij mensen en dieren hebben. Ook hebben we gekeken naar hoe andere kunstenaars de binnenkant laten zien. Want hoe verbeeldt en spreek je gedachten uit? We schuwen niet om de waarheid te vertellen, te dromen en grenzen op te zoeken... Alle teksten en scènes zijn geschreven en gemaakt door de spelers zelf. De logica van de voorstelling is zo complex als de binnenkant van een hoofd.

  ZAT. 12 MEI | 20.00 uur
  UCK THEATERZAAL, DOMPLEIN 4
  Tickets € 6 via ticketview.nl/shop/uck

  lees minder

 • zaterdag 19 mei 2018, van 12.00 - 18.00 uur

  20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren

  Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de eerste bewoners zich vestigden in het stadsdeel Leidsche Rijn. En dit moet gevierd worden!

  lees meer >

  De 20ste verjaardag wordt gevierd met een programma dat de rijkdom en de waarde van Leidsche Rijn laat zien en ook het UCK doet hier aan mee. We trappen af met het vieren op 19 mei op het Brusselplein van 12 tot 18 uur. De jeugd van Leidsche Rijn laat deze middag zien wat ze in huis heeft: op het buitenpodium valt te genieten van muziek, debat, zang, sport, rap, dance, acrobatiek en nog veel meer. Ook de jeugd van het UCK zal present zijn!

  Daarnaast hebben we speciaal twee cursussen opgezet in het kader van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Namelijk de muzikale Leidsche Rijn Trotters op de CultuurCampus en een theaterproductie voor bevlogen jongeren tussen de 12 -20 jaar op het Domplein. Beide cursussen zullen het thema volgen van ‘nieuwe buren’ en een afsluitend optreden geven tijdens het CultuurCampus festival op 24 juni 2018!

  Kijk voor het volledige programma op 20jaarleidscherijn.nl.

  lees minder

 • 25 mei t/m 02 juni, Domplein 4

  Musical Festival: Jozefiens Jas

  Musical gespeeld door UCK Musical Kids, Musicalklas jongeren en de Musicalproductieklas

  lees meer >

  Er was eens een meisje en zij heette Jozefien. Jozefien was niet zomaar een meisje. Zij had een bijzondere gave, zij kon dromen uitleggen. Maar Jozefien had nog veel meer talenten, eigenlijk was zij in heel veel dingen heel erg goed! Zij was dan ook de favoriete dochter van haar vader die Jacob heette. De broers en zussen werden jaloers, waarom trok Jacob Jozefien toch altijd voor?

  Op een dag geeft Jacob haar een prachtige jas cadeau. Een te gekke, wonderschone, allemachtig prachtige wau-wiebel-watwiljenogmeerjas met schitterende kleuren. De broers en zussen zijn het zat, zij hebben het met Jozefien gehad! Zij willen van haar af en bedenken een plan...

  Jozefiens Jas gaat over dromen en zijn zoals je wilt zijn. Maar het gaat ook over afgunst en uiteindelijk spijt hebben. Grote thema's verpakt in een dynamische, kleurrijke en bij vlagen ontroerende musicalvoorstelling uitgevoerd door meer dan 120 jonge spelers van UCK Musical, verdeeld over acht voorstellingen en begeleid door een groot team van musicaldocenten.

  Het UCK geeft musicallessen aan kinderen en jongeren op verschillende dagen van de week en op twee locaties in Utrecht. In Jozefiens Jas komen deze groepen van verschillende leeftijden samen. En zingen, dansen en spelen zij met elkaar dit mooie verhaal.


  Vrijdag 25 mei
  Voorstelling 1 – 19.30 uur
  Uitgevoerd door de zaterdag Musicalproductieklas

  Zaterdag 26 mei
  Voorstelling 2 – 14.15 uur
  Voorstelling 3 – 17.00 uur
  Uitgevoerd door de maandaggroepen Musical Kids en de dinsdaggroep Jongeren Domplein

  Zondag 27 mei
  Voorstelling 4 – 13.45 uur
  Voorstelling 5 – 16.30 uur
  Uitgevoerd door de dinsdaggroepen Musical Kids en de dinsdaggroep Jongeren Domplein

  Voorstelling 6 – 18.30 uur
  Uitgevoerd door de zaterdag Musicalproductieklas

  Zaterdag 2 juni
  Voorstelling 7 – 14.15 uur
  Voorstelling 8 – 17.00 uur

  Uitgevoerd door de zaterdaggroepen Musical Kids Domplein en Cultuurcampus en de dinsdaggroep Jongeren Domplein


  Locatie: UCK Theaterzaal, Domplein 4
  Tickets: Toegang voor elke voorstelling € 6,-
  Kaartverkoop via ticketview.nl/shop/uck

  lees minder

 • zaterdag 26 mei 2018, van 11.00 - 17.00 uur, Domplein 4

  Blazersdag

  Op zaterdag 26 mei staat UCK Muziek in het kader van de blaas instrumenten met een BlaasintrodUCKtion en een WelKOMdag.

  lees meer >

  BlaasintrodUCKtion van 11.00 - 12.00 uur
  V
  rije inloop voor iedereen die graag een een blaasintrument wil uitproberen

  WelKOMdag van 12.30 - 17.00 uur
  Alweer de 4e WelKOMdag voor deelnemers aan de Kinderen ontdekken muziekcursus (KOM). In dit programma kunnen de leerlingen kiezen uit maar liefst negen verschillende blaasinstrumenten om uit te proberen. Natuurlijk hoort hier ook een presentatie bij voor ouders.

  lees minder

 • zondag 27 mei 2018, van 14.00 - 17.00 uur, TivoliVredenbrug

  UCK Muziek zet de toon – Rabo Open Stage

  Het UCK breng op zondag 27 mei een grote variatie aan muziek naar het Rabo Open Stage in TivoliVredenburg.

  lees meer >

  Verwacht een vol programma ván en vóór alle leeftijden waarin van alles langskomt – van viool, cello, piano en zang tot pop gitaar, sax en drums. Kom luisteren naar onze duo’s, trio’s, koren, bandjes, ensembles en solo optredens! Onze talentvolle en enthousiaste cursisten zullen schitteren tijdens deze muzikale bonte middag met voor iedere muziekliefhebber wat wils.

  lees minder

 • zondag 24 juni 2018, van 13.00 - 17.00 uur

  CampusFestival op CultuurCampus Vleuterweide

  Sinds het openen van de CultuurCampus verzorgt het UCK een variatie aan cursussen op deze locatie. Bij de tweede editie van het CampusFestival zijn we dan ook zeker aanwezig!

  lees meer >

  Samen met onder andere het Harmonieorkest Vleuten en Vocal Arts Academy zetten we op 24 juni de deuren open voor al het talent dat de CultuurCampus in zich heeft, en iedereen is van harte welkom.

  Blijf van de exacte programmering op de hoogte via het Facebook-evenement CampusFestival 2018.

  Met dank aan het Rabobank Stimuleringsfonds en Stichting Wereldmuziek.

  lees minder

Data

Onderwerpen

Heb je vragen?

Balie Domplein
T (030) 233 99 33
E info@uck.nl (algemeen)
cursusbureau@uck.nl (cursussen)
Of maak gebruik van het contactformulier.

Onze locatie

UCK hoofdlocatie
Domplein 4
3512 JC Utrecht
Routebeschrijving

Met de bus (vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74) uitstappen bij bushalte Janskerkhof. Vervolgens 4 minuten lopen naar het Domplein. In de omgeving alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg (400 m)

Postbus 65
3500 AB Utrecht
T (030) 233 99 33

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
informatie, cursussen, administratie

maandag t/m vrijdag: 17.00 - 22.30 uur
informatie, cursussen

zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
informatie, cursussen

Overige leslocaties

Deze leslocaties worden door het UCK gehuurd. Het UCK is niet op al deze locaties telefonisch bereikbaar.

Cultuurcampus (in het gebouw van Cultuur19)
Burchtpoort 5
3452 MD Vleuten (Leidsche Rijn / Vleuterweide)
's Ochtends gesloten.
T (030) 233 99 33
Routebeschrijving

Bereikbaar met bus 28 vanaf Utrecht CS, halte Vleuterweide Centrum. In de omgeving gratis parkeren.

UCK Overvecht (in het gebouw van ZIMIHC theater Stefanus)
Braziliëdreef 2 
3563 CK Utrecht
T (06) 28 23 96 14
Routebeschrijving

Het Zand Pauwoogvlinder 20 (Leidsche Rijn)
kindermuziekcursussen / Muziek Op Schoot / akoestische gitaarles

De Spil, Kievitstraat 6 (Vogelenbuurt)
kinderdanscursussen

Händelstraat 51 (Oog in Al)
kindermuziekcursussen

BS De Regenboog / Wevelaan 2 (Tuindorp)
kindermuziekcursussen

Cluster Voorn  Akkrummerraklaan 131 (Leidsche Rijn)
pianoles, vioolles

BS De Boomgaard, Akkrummerraklaan 101 (Leidsche Rijn)
gitaarles

Vakanties 2017/2018

Tijdens schoolvakanties en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats. Bij de kunstdisciplines theater, musical en fotografie zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

2017
Hemelvaart do 25 mei
Pinksteren zo 4 en ma 5 juni
Zomervakantie vanaf ma 10  juli
Herfstvakantie ma 16 t/m zo 22 oktober
Kerstvakantie ma 25 december t/m zo 7 januari 2018

2018
Krokusvakantie 2018 maandag 26 februari - zondag 4 maart
Pasen 2018 zondag 1 en maandag 2 april
Koningsdag vrijdag 27 april
Meivakantie 2018 maandag 30 april - zondag 6 mei
Hemelvaart 2018 donderdag 10 mei
Pinksteren 2018 zondag 20 en maandag 21 mei
Zomervakantie 2018 maandag 16 juli - zondag 26 augustus
Herfstvakantie 2018 maandag 22 oktober - zondag 28 oktober
Kerstvakantie 2018/2019 maandag 24 december- zondag 6 januari